Saturday, June 27, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum.. Kat entry ni saje2 nak wat slideshow jer.. Nak tgk x.. Saje wat, xde keje..hahaha
Jom Layanzzz



Hehe.. Saje wat.. K la sumer, saye nak mintak diri dulu.. Nak alik ostel dulu yer. Nnti klau ari sabtu depan saye alik, saye posting benda terbaru yer.. K, tlg support blog saye yer..

K, Assalamualaikum

Di Post Oleh:
Friday, June 26, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum... Yezz!! Akhirnya saya jumpa gak tempat dimana Blogger2 kedah berkumpul.. Huhu, baru td jmpe.. Nama die Kedah Bloggers Community.. Lepas ni senang skit nak cari geng2 blogger kedah..hahaha

Antara Banner Kedah Bloggers Community:


Kedah Blogger Community Kedah Blogger Community Kedah Blogger Community Kedah Blogger Community Kedah Blogger CommunityKedah Blogger Community




Fuyooo.. Banyaknyer.. Rasa bangga lak jadi Blogger Kedah..hahah.. So, kepada blogger2 Kedah, jom join Community Blogger ni.. Biar kita bersatu bersama2..hahaha..

So, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum
Di Post Oleh:




بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. Kat entry ni saya nak ajak korang sume join Nuffnang!! Korang tahu aper nuffnang ni? Klau x tahu, jom try.. G kat laman ni (http://nuffnang.com.my/) dan register n ikut arahan seterusnyer.. Berbaloi tau ikut nuffnang ni..

Klau korang nak tahu, melalui nuffnang ni kita boleh buat duit!! X caye ker? Percaye la.. Caranya kita letakkan iklan Nuffnang ni dekat Blog kita, dan bila org klik akan dapat mata kat kita.. utk keterangan lanjut sila daftarnya..haha.. Selain buat duit, korang dapat tau bilangan pengunjung yang berkunjung ke blog korang sumer.. So, tggu per lagi.. JOM DAFTAR RAMAI2!!

Ni la Homepage Nuffnang!!

Korang tggu per lagi.. Jom sekarang.. Berbaloi tau.. Selain Nuffnang, banyak lagi laman2 yang macam ni seperti Youthsays dan more!! Jom sekarang..

K, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum

Jom Klik2 di Sini:






Di Post Oleh:




بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum.. Hehe, semenjak ni ku ni asyik dok pomot blog org jer.. Nape ek? Sonok rasanya..haha.. K wat entry ni saya nak pomot Blog Akak saya lak.. Blog ni baru jer siap ari ni.. Blog ini diedit oleh saya dan Akak saya sendiri.. So, jom la support blog ni eh.. Jom tgk Homepage die



Hehe, amacam? X cantek kan..kakaka.. Jgn marah akak.. Leh tahan la.. Tgk sape yg wat la.. Ni template ringan jer.. Malas nak ltak template berat.. Dok larat..


Kepada akak, selamat menjadi Blogger.. Dulu kata kat man sgt, skrg die plak..kakaka


So.. Jom sume masu blog ni (http://miezainthehouse.blogspot.com) dan jadilah Followers Blog tu eh.. Support die yer, besa la baru fist time..kakakakaka


So, sekian.. Assalamualaikum



Di Post Oleh:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum sume.. Kat entry ni just nak cite tentang Rubik Game!! Saya x tahu ape sonok sgt maen game ni.. Game ni, sekarang ni kat ostel saya famous gila.. Saya mmg tertanya2 ape faedah dan sonoknya.. Saya cuba mencari kepastian itu, dan ternyata mmg sonok gile maen ni.. Maen die perlukan pemikiran yg cekap dan refleksi mata dan tangan yg cepat.. Kawan saya berjaya habiskan satu Rubik tu dalam masa 1 minit sahaja.. WOW, mmg cekap gile die tu.. Saya tgk kawan2 saya sumer pakat dok maen, dan bila saya cube maen.. Pergghh, ketagih!! Sonok btul maen tu.. Nak maen tu kena tahu step die


Ni la Rubik's Cube

Nak belajar cara die x? Jom tgk Video ni..


Part One

Part Two


Mmg panjang skit cara belajar die.. Cubelah Hayati permainan ni.. Sonok gile, saya pun skrg ni dalam proses belajar gak.. Cume xleh ag..hehe

So, sekian.. Assalamualaikum


Di Post Oleh:



Thursday, June 25, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum sumer.. Kat entry ni just nak pomot blog abg saya.. Jom korang sumer, masuk blog die ni, mmg power beb, saya belajar wat blog sume dari die.. Bab2 computer korang leh tanya die.. Sume leh tanya dielah, eh jap.. Bab com jer tau..hahaha..lawak2.. Jom masuk Blog die.. Style gile beb, die wat sendiri...

Amacam? Style x? Cantek kan.. Jom la kita sama2 support Blog ni.. Jom Jadi Follower die.. Jom.


..::Jom Copy This Link Blog dan letakkan dalam blog korang sumer ::..

bukaminda



So, jom kita sebarkan blog ni sama2 yer.. So sekian.. Thanks.. Assalamualaikum

Di Post Oleh:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum sume.. Dekat entry ni just nak cite tentang Kelas Bimbingan Asrama.. Kolah saya dah start Kelas Bimbingan Asrama. Tahun sebelum ni selalunyer start waktu fom 5, tp taun ni start fom 4.. Mungkin utk selaraskan visi sekolah ni kot.. Maybe.. Memang sonok ada kelas ni, tp yg x bestnyer, xdan nak wat keje kolah!! Mmg kena pandai bahagikan masa btul2.. Masa mmg x cukup!! So dok sini, kena pandai agihkan masa...

"MASA ITU EMAS, HARGAINYA"


Ni la suasana dalam kelas bimbingan ni.. Ni gambo Fom 5 taun ni..hehe

Tenaga Pengajar yang sanggup datang Waktu malam utk mengajar kami sumer.. Thanks cikgu



Bestkan suasana dalam kelas gini.. Sonok

So, camnilah ia akan berterusan sampai la saya SPM taun depan.. Xpelah, best gak cume yg x bestnyer, xde masa nak rehat la.. Ermm, xpe kita kena berkorban..hehe

So, sekian.. Kepada Geng ASTECH Fom 4, selamat bertution.. Assalamualaikum


Di Post Oleh:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum sumer.. Kat entry ni just nak kabo tentang sekolah saya iaitu SM Teknik Alor Setar telah dijadikan Sekolah Kluster Kecemerlangan!! Sekolah saya bertuah kerana telah menjadi salah satu sekolah kluster dari 200 sekolah kluster di seluruh Malaysia. Perasmian ini dirasmikan bersemaan jugak dengan Hari Guru 2009!! So, tarikh ini (17/5/2009) adalah tarikh yang sangat bersejarah kepada sekolah saya!!

Ini dia waktu "Pelancaran Sekolah Kluster Kecemerlangan"

Untuk nak jadi sekolah Kluster kecemerlangan, gred purata akademik hendaklah kurang dari 3.0 kebawah, so barulah akan dapat watikah ini..

Utk pengetahuan korang sumer, skolah saya menduduki:

Tempat yang Ketiga diantara 90 buah sekolah teknik diseluruh Malaysia
Dan
Tempat Ketujuh bagi sekolah menengah di Kedah Darul Aman

So, visi sekolah saya ialah:

"Menjadi Sekolah Teknik No.1 antara 90 buah Teknik Menjelang 2010"

Hah!! 2010?? Eh, ni kan tahun saya..Arghh, takutnyer, mesti kena pressure nnti.. Ermm, terima jelah, so korang doakan kejayaan saya dalam SPM nnti yer..

So, sekian utk entry ini.. Assalamualaikum

Di Post Oleh:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum sumer.. Hehe, pe kabo sume? Arap2 sihat la yer.. Susah la nak on9 yer.. Kena tggu 2 minggu sekali.. Tp xpelah, asalkan leh posting.. Kat post ni just nak cite tntg Result Exam!!
Arghhhh... Result teruk.. Huh, Subject yg susah tu menurun gile.. Electrical and Electronic Engineering Studies.. Fist exam dapat B3 tp exam ni.. Erm, biarlah menjadi rahsiaku..hahaha, tp lulus la.. Cukup2 makan jer.. Mmg dah xleh g la subject ni.. Banyak sgt Voltage dalam kepala ni.. Dah penuh charge...hehe, nnti meletup..kakakaka
Tgk signboard tu!! Voltan tinggi tu...hahaha.. BAHAYA!! So AMARAN kepada korang yang belajar jurusan ni, jgn terlalu tension tau!!...haha
Ermm, baru tau skit je subject.. PKE, Add math and apa tah lagi.. Malas nak amik tahu ag.. Nak rehat dulu wat masa ni.. TENSION la.. Rehat pun kena study gak, exam ketiga sebulan lagi...
So, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum


Di Post Oleh:


Saturday, June 20, 2009
Assalamualaikum.. Hehe, saje jer nak posting tntg ni.. Xde keje..lala.. Ni la lagu tema blog saya yang baru.. BAIK PUNYER!!





Kumpulan: Linkin Park

Lagu: What I've Done
Sonok beb lagu ni.. Layan kepala..kakaka, so be enjoy dgn lagu tema baru ni..
So, sekian.. Assalamualaikum..
Assalamualaikum.. Thanks Daus sbb bagi award ni.. So, saya letak ajer.. Ntah aper maksudnyer.. Haha, Skrg ni tgh bz, x tahu nak pikir mende.. Maap.. K

ANUGERAH BLOG MESRA MATA:DAUS ENTERTAINMENT:http://daus.via.my
G ah sume, melawat blog die.. Saya suka sebarkan blog2 Kawan2 saya.. Kunjung ke blog die yer.. Sama2 kita kuatkan ikatan sesama kita..
So sekian.. Assalamualaikum.. Thanks Skali lagi..





Assalamualaikum.. Hai sumer, Kaifahaluka/ki? Moga2 korang dalam keadaan sihat yer.. Maap yer sbb xdan nak posting minggu lepas.. Hari ni Sabtu, saya outing hostel jer, so nak posting kejap.. Saya nak cite exam yg saya amik ari tu.. Perghh, mmg susah gile la

Hanya Allah yang tahu.. Yela, mmg padan muka saya gak la.. Cuti 2 minggu, x waper study sgt, ermm, rasa cam nak wat aje lagi Paper!!..Arghh.. tAKUTnyer result nnti.. Nape la kena ader exam? GPA msti menurun nnti.. Arghh...

"YA ALLAH, BAGILAH KECEMERLANGAN KEPADA HAMBA MU INI"

Subject paling susah.. Mestila subject yang susah.. Hahaha.. Nak tahu mende?.. ermm, jgn gelakkan saya yer.. Saye mmg dah xleh pegila ngan subject ni, xleh ikut.. Electrical and Electronic Engineering Studies, Physics and Chemistry!! Tiga subject ni dah rasa xleh ikut la.. Tp xpe, saya akan kuatkan semangat saya... insya-Allah dengan berkat usaha aku, akan berbuah hasilnya.. Hehe, doakan2 saya jgak yer spaya dapat result cemerlang..

So, sekian sahaja utk entry ni... Assalamualaikum

Friday, June 12, 2009

Assalamualaikum Sume.. Nak tgk x video saye wat?..hehe, video maen2 jer.. Xde keje td, so buat jer.. Jom tgk..

video

"GAMBAR KUAR BANDAR NGAN KUARGA"

Amacam? X elok kan.. Hehe, mmg la x elok, dah wat maen2.. Hehe..

So, sekian.. Sajer jer, nak post tntg ni.. Xde idea..lalala

Sekian.. Assalamualaikum..

Thursday, June 11, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. Entry ni just nak cite tentang umah saya ajer..hehe.. Bak peribahasa "Rumahku Syurgaku".. Itula yang terpahat dalam atiku!! Yela, semenjak dok ostel ni, mmg jadi rindu sgt kat rumah.. Yela, x alik umah la katakan.. Untuk pengetahuan sumer, umah saya ade nama tau..

INAPAN DAMAI

Ni la Sign Board Umah saya...hahaha.. Abah saya yang wat.. Mmg umah saya la yg len dari len kat taman saya..haha ader nama sendiri.. Fuyooo

Hehe, ni la umah saya.. Eh, jgn pandang budak tu.. Nyibok jer die tu..isk2

Hehe.. Ni la my baitu.. Umahku tercinta... Eh jap, umahku ade salji...hehe

K, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum

"AKU SAYANG RUMAHKU"

Di Post Oleh:







..::Rumahku, Syurgaku::..
Wednesday, June 10, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. Kat entry ni just nak cite pengalaman saya ikut rombongan merisik adek abah saya.. WOW!! Fist time tau dapat tgk secara real.. Hehe.. Nak tahu kisahnyer? Mai saya cite..hehe.. Begini kisahnyer.. Mula2 saya ingatkan merisik ni macam rombongan meminang!! G dalam 5 ke 6 buah keta!! Tapi, umi saya kata, merisik org x g ramai2.. Klau g ramai2, tuan rumah tu terkejut besar..Haha, kami cume pegi 2 buah keta jer.. Ermm, ade la dalam 10 org gak.. Nak tgk gambo2 kenangan x?.. Jom..


Ni rombongan orang kampung tau.. Sonok rasanyer dapat join sekali..hehe.. Ok, tu la bakal tunang adek abah saya.. Yg tengah tu... Puteh!! Takut la..hehe.. Tu tok wan saya, sebelah kanan, n sebelah kiri perempuan tu, ayah perempuan tu!!

Hehe.. Meriahnyer suasana rumah ni..

Hehe.. Si kembar!!...Kakaka, xde ah.. sebelah kiri tu la bakal tunang saya, eh silap, tunang adek abah saya.. Sebelah kanan tu sape ek?.. Ntah x kenal pun, xde ah.. Tu la akak saye.. Umo diorang beza 1 tahun jer.. Akak saya muda ag

Aduish.. Ade jgak gambo die ni!!..Isk, nak masuk jgak.. Ntahla,sape tah ni.. X kenal pun.. Lala.. Ni akak yg amik!! Isk, gambo sakan yer die!!

Merisik sudah.. Insya-Allah, ari sabtu ni, g meminang lak!! Hehe, yg ni aru nak g 10 buah keta.. X sabo rasa nak g.. Nak tgk camner org bertunang ni.. Leh siap sedia dari awal lagi.. Ehem2.. Gatalnyer aku ni..haha.. Xpe, aku cume siap sedia..haha...

So, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum..


Di Post Oleh:





..::Selamat Bertunang Pakcik::..

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum sume pembaca Blog ni.. Dekat entry ni saya nak ucapkan Selamat Hari Bapa kepada bapa2 di seluruh dunia dan especially my father.. "Abah"!!


..::Surat Cinta Buat Abah::..



Ermm.. Tima kasih abah!! Man sayang abah!!


Ni la Abi saya? Seriousnyer muka abah, jgn la gtu.. Smile!!..Hehe.. Mmg abah saya ni garang.. Hehe, tapi garang tandanya sayang!!.. Btul x?..ehem2..

Moga2.. Abah dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur!! Man sentiasa mendoakan kesejahteraan abah!!

PERHATIAN: Kepada korang sume, sayangilah BAPA korang sume, jgn pernah kecikkan hatinya!! Sayangilah bapa kita sepertimana mereka sayangi kita..

K, sekian utk entry ini.. Assalamualaikum..

SELAMAT HARI BAPA

"MAN SAYANG ABAH"


Di Post Oleh:






..::SELAMAT HARI BAPA::..

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. Maap yer, terlupe nak posting la.. Hehe, ni entry tentang Edit Gambar gune satu laman Edit Gambar secara online di internet.. Laman ni menjadi pilihan saya tau.. Best tau!! Nak try guner ker?.. Jom.. Korang leh masuk laman ni (http://www.picnik.com/)..

Cara guna die begitu senang.. Jom saya tunjuk step2 die.. Cume buat ni pentingkan kesabaran!! Nape saya kata gini? Hah, korang akan tahu bila guna die.. huhu

Bila korang bukak ajer link laman tu.. Die akan kuar camni

Then korang tekan jer "Get Started Now!"

Kemudian.. Korang Upload gambar dari korang punyer folder.. tekan Upload a photo yg berada dalam bulatan oren tu..

Ok.. Bila korang dah upload gambar korang.. Korang pantau2 la yer.. Klau nak cepat, pegi dekat Create(dalam kotak oren tu) dan tgk funcitin die kat situ.. Korang boleh letak perkataan atas gambar korang, korang leh letak macam2 bentuk dan korang leh wat frame..

Selepas selesai korang edit gambar tu, korang tekan Save & share(dalam bulat oren) dan korang save photo tu seperti biasa... Then.. Lihatlah hasil tangan anda!! Amacam? Ok x?.. Hehe, sonokkan.. Jomlah kita sama2 support PicNik ni..

K, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum..


Di Post Oleh:





..::Sebarang soalan tentang Picnik ni, leh tanya kepada saya::..


Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG