Wednesday, June 10, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. Maap yer, terlupe nak posting la.. Hehe, ni entry tentang Edit Gambar gune satu laman Edit Gambar secara online di internet.. Laman ni menjadi pilihan saya tau.. Best tau!! Nak try guner ker?.. Jom.. Korang leh masuk laman ni (http://www.picnik.com/)..

Cara guna die begitu senang.. Jom saya tunjuk step2 die.. Cume buat ni pentingkan kesabaran!! Nape saya kata gini? Hah, korang akan tahu bila guna die.. huhu

Bila korang bukak ajer link laman tu.. Die akan kuar camni

Then korang tekan jer "Get Started Now!"

Kemudian.. Korang Upload gambar dari korang punyer folder.. tekan Upload a photo yg berada dalam bulatan oren tu..

Ok.. Bila korang dah upload gambar korang.. Korang pantau2 la yer.. Klau nak cepat, pegi dekat Create(dalam kotak oren tu) dan tgk funcitin die kat situ.. Korang boleh letak perkataan atas gambar korang, korang leh letak macam2 bentuk dan korang leh wat frame..

Selepas selesai korang edit gambar tu, korang tekan Save & share(dalam bulat oren) dan korang save photo tu seperti biasa... Then.. Lihatlah hasil tangan anda!! Amacam? Ok x?.. Hehe, sonokkan.. Jomlah kita sama2 support PicNik ni..

K, sekian utk entry ni.. Assalamualaikum..


Di Post Oleh:





..::Sebarang soalan tentang Picnik ni, leh tanya kepada saya::..


1 Komen!!:

Nurul the nakal said...

man bwu tw ke edt kt picnik..nrl dh lm edt kt c 2..hekhekhek..

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG