Friday, June 26, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum sume.. Kat entry ni just nak cite tentang Rubik Game!! Saya x tahu ape sonok sgt maen game ni.. Game ni, sekarang ni kat ostel saya famous gila.. Saya mmg tertanya2 ape faedah dan sonoknya.. Saya cuba mencari kepastian itu, dan ternyata mmg sonok gile maen ni.. Maen die perlukan pemikiran yg cekap dan refleksi mata dan tangan yg cepat.. Kawan saya berjaya habiskan satu Rubik tu dalam masa 1 minit sahaja.. WOW, mmg cekap gile die tu.. Saya tgk kawan2 saya sumer pakat dok maen, dan bila saya cube maen.. Pergghh, ketagih!! Sonok btul maen tu.. Nak maen tu kena tahu step die


Ni la Rubik's Cube

Nak belajar cara die x? Jom tgk Video ni..


Part One

Part Two


Mmg panjang skit cara belajar die.. Cubelah Hayati permainan ni.. Sonok gile, saya pun skrg ni dalam proses belajar gak.. Cume xleh ag..hehe

So, sekian.. Assalamualaikum


Di Post Oleh:



1 Komen!!:

Nurul the nakal said...

maen nie dpt faedh die dr sgi kckpn kte mngira dlm mtemtik n sume la !
2la best maen die !
kalau nurul nak selesaikannya dalam masa 5 mnt tp ade org yg lgi lju 6 saat pun ade !
haha !

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG