Saturday, February 7, 2009



Assalamualaikum.. Dekat post ni man nak kongsi skit tentang pengalaman man sebagai pengawas di Sekolah Menengah Kebangsaan Alor janggus. Sumenye akan menjadi kenangan dalam hidup man. Badan pengawas akan kehilangan seorang pengawas yang berdedikasi..haha..perasan lak budak ni..haha.. Memang sayang nak tinggalkan sejarah ni. Man jadi pengawas di sekolah tu selama 2 tahun 5 bulan lebih. Waktu man nak jadi pengawas, cikgu pilih berdasarkan akademik dan sahsiah seseorang pelajar tu. Waktu form 1, man dah dilantik oleh badan pengawas dan mendapat gelaran Pengawas Percubaan. Memang susah gila lah jadi pengawas waktu tu, sume cikgu dok perhatikan dan pengawas2 senior, asyik dok arah kami aje, mereka dok bersenang. Memang tension gile,tp kan bgus juge mereka wat camtu, mereka bentuk pegawas2 junior jadi seorang pengawas yg sgt berdisiplin. Memang tu lah saat yang paling man benci dan paling man suka..haha.. 23 Febuari 2009 maka jawatan man sebagai seorang pengawas di SMK Alor Janggus tamat lah yang tinggal hanya kenangan bersama abang2 senior di sana.Banyak juga jasa man yg telah man berikan ke Badan Pengawas kolah tu. Mgkin mereka akan rasa kehilangan besar di sekolah tu, sebab man lah yang selalu dok baca doa di perhimpunan. Ada seorang lagi, kawan man. Die pun bakal keluar juga dari kolah tu, die mgkin ke kolah teknik ikut jejak man la tu..hahaha.. Memang sedeh lah nak kuar dari kolah tu. Dari sini, man dapat simpulkan yang abg2 senior banyak menunjukkan tunjuk ajar mereka. Dulu, mereka lah yang mengarah kami penagawas junior, tp bila naek form 4 ni dah d kira senior la kan, kami pulak yang mengarah junior2 kami...hahaha.. Taun lepas, taun yang menyimpan banyak kenangan, bersama abg2 senior. Sekarang,mereka dah abis kolah. Rindulah kat mereka. Tp x tau lah camne kan, bile man plak yang kuar, mesti ramai yang sedeh..hahaha...sebab ramai adek2 man di sana. Tp xpe, semoga kita berjumpa di laen masa. Hurmm..sedehnye..k lah tu aje dari man wat post kali ni.. sekian..

1 Komen!!:

intan said...

Kiter pon pengawas gak....huhu..

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG