Thursday, February 19, 2009

Bismillah...Assalamualaikum.. Kat post ni, saye nak posting tentang kucing saye yang telah mati ari ni (19.2.2oo9)..... ARGGHHH!! sedehnye.. Kisahnye macam ni, ari ni, waktu saye dalam perjalanan nak ke sekolah waktu pagi la ni, saye ngan my umi dah naek keta nak g kolah, tetibe aje jiran saye makcik Normah, die panggil kami, mula2 saye ngan Umi terkejut lah sbb tgk muka die yg serious tu. Kemudian kami turun dari keta, dan die kabo yg kucing saye mati!!.. Bila dgr tu, muka saye terus berubah... Rasa nak nangis dan soklan tu maseh dalam tertanya-tanya agi sbb saye x tgk bukti!!.. Makcik tu tunjuk kat mane kucing saye mati.. Bila tgk aje, hati saye seperti berhenti seketika!! YA ALLAH, KENAPA JADI CAMNI!!. terlintas di dalam ati saya!!.. Mmg malam tu, kami pelik, nape die x masuk umah, selalunya, bila malam, die akan masuk dalam umah dan tido dalam umah tp malam semalam, die x masuk!!.. Mmg sedeh rasa.. Sehari saye g kolah, x leh belajor, saye badmood dan sedeh sedia!! Imbas kembali kenangan bersama "CHAN", saye selalu maen ngan die. Saye abiskan masa sampai 1 jam bersama die, tp sekarang!!... X LAGI, CHAN DAH XDE, SEJARAH X BLEH DI ULANG KEMBALI!!.. Sesungguhnye, ALLAH lebih menyayangi CHAN. Tiada kucing laen yg dapat menggantikan CHAN.. CHAN, semoga berbahagia di Syurga ALLAH S.W.T.. Chan seekor kucing Islam, bila time solat subuh aje, die pasti akan gerak kami sekeluarga bangun. Kadang2 die g jilat pipi dan kdanag2 die bunyi!!..Hurmm.. Kenangan bersam CHAN amat manis, selama empat taun bersamanye, die datang ke umah saye pada 25.3.2005 dan die pergi pada 19.2.2009!!.. Semoga kenangan bersama CHAN akan kekal die hatiku dan di rumah saye INAPAN DAMAI.. Mari lihat gambor kenangan chan.........
"CHAN" kucingku...


"CHAN"

My lovely "CHAN"

"CHAN"

"CHAN"..

Selamat Tinggal CHAN kucing kesayanganku, semoga kita dapat berjumpa dan bermaen bersama lagi di Syurga ALLAH S.W.T. bersama2 lagi.. insyaALLAH.. So, sekian sahaja untuk post kali ini...Assalamualaikum...

"KENANGAN BERSAMA CHAN SANGAT MANIS"


2 Komen!!:

Hamba Allah said...

Semoga berbahagia di SYURGA!!

aoki93 said...

hmmm..ape nk kata ekk..
anyway..sy tumpang simpati..
dulu sy pon ada kucing..tp dh mati..
kucing tu muda g..
yg sedey tu..
sy x sempat tgok muka dia wat kali terakhir..
ye la..mmg sedih..tp trpksa terima gak..
harap2 diaorg bhgia di dunia baru..

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG