Monday, January 31, 2011
Assalamualaikum.. Korang sokong x pendapat aku ni tentang "Doa Makan kian dilupakan" oleh sebahagian Umat islam sekarang ni?? Pendapat aku semakin kuat bukti apabila korang sume bole saksikan sendiri, sebahagian besar umat islam apabila berada di kedai makan, apabila makanan didepan diorang, ada x mereka menadah tangan membaca doa kepada allah?? Ada x?? Fikir-fikirkan la dan selamat melihat~ huhu
Cuba perhatikan dialog didalam gambar diatas.. Kalau x jelas, korang save and zoom kan yer~..
Sesetengah umat islam berpendapat didalam hati kecil mereka..

"Eh, angkat tangan dok baca doa ni, macam budak-budak jer.. Segan la aku nak angkat tangan.. Xpayah la kot"

Ther you are, tu la selalu umat islam katakan dalam hati kecil mereka.. Kenapa jadi macam ni??
Boleh x korang beri pendapat korang tentang kejadian ini??

~Sekadar Berkongsi dan boleh diamalkan.. Insya-ALLAH~
k..Sekian.. Assalamualaikum

p/s: Dengan membaca doa, Allah akan merahmati makanan yang kita makan tu~

5 Komen!!:

a big girl. . . . . said...

kalau ada yg tadah tgn pun, sorok bawah2 meja..
pastu cepat2 aminkan, usap muka..
stuju tak?

AREMAN said...

betol3..
sy sokong sgt3~
pa yg nak dimalukan bila baca doa??
Subahanallah..

AREMAN said...

betol3..
sy sokong sgt3~
pa yg nak dimalukan bila baca doa??
Subahanallah..

Tuan Penasihat said...

benar tu areman benar.
perkara penting yang di pandang remeh.
terima kasih kerana mengingatkan.

Anonymous said...

benar tu benar ........100% agree........

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG