Saturday, March 28, 2009

Assalamualaikum.. Kat Post ni saye nak share ngan korang sume Pengalaman Saye die Bandar!! Memang dah lama x masuk bandar, g masuk shoppong complex, ari ni saye g kuar ngan my family!! G nak jalan2, jalan2 tu adelah benda yg melekat bawak balik.. hehehe.. Paham2 ajelah, g shopping klau x bawak balik barang beli mmg x sah!! Hehehe.. Pukul 5.30 petang saye ngan my family kuar dari umah.. Kuar mula2 g Pacific Star Parade, gambo kat sebelah ni!! Tempat ni lah tempat yg menjadi tempat saye ngan sekeluarga g jalan2 n shopping!! Tempat ni mmg khas untuk seisi sekeluarga!! Memang ari jumaat, tempat ni akan penuh!! Sebab ari ni aje ari untuk luang masa untuk kuarga!! Klau ari sabtu tu, dah ade org yg bekerja alik!! So mmg penuh ah!! Kami g sane g tgk2 aje, jalan2, dan ade gak benda melekat bawak alik!!..hahaha.. Umi saye Dapat kasut, akak saye dapat Kasut gak n saye dapat Buku Latihan Math,Physic n Chemistry!! Mmg ni la paling sonok, dpt buku!! Huhuhu.. Itu aru satu tempat.. Tempat kedua, abah saye bawak g, City Plaza!! Hah!! Tempat ni sume org kenal.. Tempat ni mmg leh kata tempat org buat maksiat!! Memang tempat ni x sesuai klau kuarga g sane.. Saye g sane pun sebab nak beli kasut Umi saye.. Klau x mmg x g dah sane.. Ari ni saye terkejut melihat gelagat2 remaja2 sekarang ni!! Memang tgk sume tu, menjijikkan.. Ape yg menyedehkan lagi, bila tgk org melayu(islam) sendiri yg melakukan benda2 camtu!! Dan ape yg menyedehkan lagi, bila tgk kawan saye sendiri buat camtu!! Tapi bila tgk camtu, saye dah x anggap die sebagai kawan!! Dulu waktu dalam sekolah, saye tgk die baek aje, tgk muka die bersih dan suci aje, tp diluar, lebih teruk dari binatang!! Itula org kata, kita jgn kenal org melalui paras rupa tp kenal la melalui hati sesama hati!! Itulah yg baru betul!! Muka yg bersih,suci,baek, yg selama ni dianggap solehah n soleh tetapi d belakang!! HUH!! Muka yg kita pandang hina,teruk,jijik tetapi di dalam hatinya, amat baek sekali!! Jadi, kenal la org melalui hati bukannye melalui paras rupa!! Itu aje...eh x abis ag, tu pasal sedeh, n pasal sonoknye, saye dapat makan sedap!! Hehehe.. sedap gile, tp lepas makan tu, sape yg ade penyakit, siap sedia la, sebab mmg manis gila... Hehehe..ni die..
Nama : Chocotop
Harga: Murah aje..g la try beli bawu tau..hehehe.. Memang sedap, klau makan waktu stress, fuh, mmg bleh ilang stress tu!! Huhuhu.. So, itulah yg saye nak gtau!! Dua tempat berbeza... So, korang pikir2kan ye.. Klau korang terasa, amik la sebagai iktibar, saye x tujukan kepada sesiapa pun.. So..sekian, Yang Baek Dari ALLAH, Yang Buruk Dari Diri Saye Sendiri.. Asssalamualaikum


4 Komen!!:

AREMAN said...

Sedapnye CHOCOTOP

[n]urul+[h]oney+[s]candal=[N][H][S] said...

cdpnye..nk skt laa..

[n]urul+[h]oney+[s]candal=[N][H][S] said...

smp ht man xna ajk nurul!!
nk nges r..

AREMAN said...

Hehehe..nak ke?
Nape x kabo?..
hahahaha..

nak g beli ah..hahaha

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG