Tuesday, March 15, 2011
Assalamualaikum
Alhamdulillah.. Dengan kurniaan Allah, aku telah membuat satu kebajikan, satu amalan mulia kepada orang ramai iaitu aku telah Menderma Darah.. Haha.. Korang penah derma darah? Mestilah pernah kan.. huhu.. kepada yang x pernah, disyorkan pegilah derma darah ni.. Memang agak sakit lah, tapi lepas korang derma, badan korang akan rasa ringan sgt.. Alhamdulillah, dengan niat baik kita tu, kita mendapat effect yang sangat baik..
Ini gambar waktu proses pengambilan darah tu.. Mula2 nak wok masuk jarum tu memang agak sakit laa.. Jarum yer sebesar mata pen.. huhu.. Tapi, lepas kena cucuk tu, rasa pening, macam nak pitam pon ada, tapi seriously best la..huhu.. Doctor just ambil darah untuk satu pack plastik jer.. Don't wory laa.. Darah korang xkan hilang banyak laa..haha
Selepas settle menderma darah, doctor/nurse akan kasi korang satu buku iaitu "Sijil Derma Darah".. Huhu.. Best3, dapat sijil free gtu jer..kuang3.. Sijil ni bertujuan untuk mencatat beberapa banyak korang pernah derma darah.. Satu kelebihan menderma darah ni, jika ahli keluarga korang memerlukan darah, mereka tidak perlu membeli, korang boleh tunjuk sijil ni dan kasi taw doctor yang korang nak dermakan darah ini kepada ahli keluarga korang yang memerlukan.. Tapi make sure la darah korang dalam kumpulan yang sama yer..huhu.. By the way, kumpulan darah aku ialah "B+"..huhu.. Aku berbangga mempunyai kumpulan dara itu..kuang3..So, that's all for this entry,

sekian.. Assalamualaikum

4 Komen!!:

LoveLicious ! said...

eish eish . kum. drah tuu susa nak jmpe kowt ! haha . jadilaa sperti saye . universal donour ~ hakhak :D

AREMAN said...

haha..
yeke? Darah 0 la yer ?
bagos3.. nanti boleh derma kat sy kan..hehehe

bro@stokisonline said...

alhamdulillah...teruskan usaha murni saudara...smoga mendapat ganjaran di akhirat nanti...amin

ima said...

nice blog . hehehe : )

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG