Wednesday, December 9, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum.. Lama sih x posting, bukan apa, bz skit cuti ni...sorie2... Ok tajuk entry buat kali ni "Becuti Ke Bukit Merah".. Okey, baru2 ni, aq ngan family g ah becuti kat bukit merah ni, 3 hari 2 malam... Tempat ni mmg perghhh, cantek gile, tp kecik jer... X beso mana pun... Tp secara keseluruhannya mmg smart laa... Sesuai utk keluarga.. Harga ticket utk seorang dewasa RM25, bagi kanak2 x pasti laa..haha, x amik tau pun... aq bukan kanak2 ag!! Kakakaka... So, bila dah ticket semahal tu, RM25 sorang beb, apa lagi, aq masuk dalam kol 10 gtu ah, kuarnya pulak kol 2.30.. haha, kite mandi betul2 laaa... Mula2 dalam kol 10 gtu, x ramai org sgt, tp mai kol 12, Pergh, berpusu-pusu orag datang!! Meriah gile... Hehe... Try la g, best tau.. Jom tgk pic




Bukit Merah

Ni La Gambo waktu kat bukit Merah... Smart beb!! Jom layanzz..

Photobucket

Pintu Utama Taman Tema Air Bukit Merah

Photobucket

Peace Adek!! Hehe.. Ni ruangan bergambar!!

Photobucket

Yezzaa!! Ni la kolam yang paling besor!! Mula2 sy datang kat stu, xde sape pun, then kol 12, perghh.. Penuh org!! Smpai sesak...hahaha


Photobucket

Tengok Ah... Dah hampir sesak...hahaha


Photobucket

Orait ni Pula ruangan laen kawasan mandi.. Yg keta kabel kat atas tu nak naek kena bayar laen... Tu pakej laen...hehe


Photobucket

Okey tempat ni, peraturan die mmg ketat gile!! Peratuan mende la..haha.. Peraturannya, xleh pakai seluar yg ada zip dan xleh ada pocket... Isk, peraturan ngarut...kakaka

Photobucket

Ni Laluan kolam2 kecil... Best2.. Naik pelampung tu best!! Pelampung kena sewa, RM15, bila antar balik pelampung, RM5 dapat balik... hehe... Best2

Photobucket

Orait... Ni la mylovely family... Sebenarnya ada lagi, tp diorang xleh dtg, sbb dok kat IPTA sume... Sedehnya... Uwaaa.. Cian diorang..haha.. Jgn jelez...wuekkk...kakaka

Photobucket

Yezzaa!! Bediri tegak!! Nak nyanyi lagu Negaraku...haha.. Xde ah, ni abah aq... Amacam??...Muka sama x??..hahaa

Photobucket

Ni pic terakhir.. Aku dengan akak aku Hamizah... Haha, bukan awek tau.. KAKAK Aku...

~THE END~



Orait... Tu aje picture yg sempat upload... Nak tahu camna suasana kat sana?? G ah sndiri, RM25 jer utk dewasa... Haha, klu rasa kanak2 tu, amik la pakej kanak2 ek... Kakaka.. Lawak2.. Key, sekian utk entry ni... Ceria selalu.. Happy selalu... Assalamualaikum




2 Komen!!:

MiZi said...

tolong buang posting ni!!! huk huk sedih x leh ikut gak!!!! buang buang buang!!!!!

AREMAN said...

Haha...Padan muka!!
Sorie...xde masa nak buang...kakaka

PADAN MUKA!!!!!!!!!

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG