Thursday, October 15, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum.. Uwaa, udah lama sgt aku x posting sgt kan!! Sorie2, aku xleh balik umah selama 3 minggu la..sbb ada program kat kolah.. Hoho, dekat entry ni aku nak cite tentang "Pengalaman First Time aku sambut Bezday kat Hostel"..Huh, sakit nguh~! Sonok tu mmg sonok, tp yg x sonoknya pun ada gak...Mai2 aku cite


Sebelum cite..aku nak ucapa Selamat Hari Lahir yg ke 16 kepada diriku sendiri..hehe

Ok, bezday aku 13.10.. Maknanya ari Selasa ari tu la.. Ok, waktu bezday la paling aku takut sbb dah tau adat kat asrama ni...camne cara sambut bezday!! Huh, Ok kisahnya camni, waktu malam tu, aku dah cuak sbb kawan2 aku dah ckp "Siap ang malam ni, ang jgn cuba nak lari lak"..Aku dengar tu, mmg bertambah la lagi aku nak lari..wakaka.. Lepas jer abis prep, aku pun terus pegi surau.. Aku solat isyak, solat hajat, baca yaasin.. Aku mnx doa kepada Allah, aku bersyukur kerana diberi kesempatan hidup selama 16 taun...Haha, key2, sambung cite..aku dok kat surau dalam 45 minit gak la.. Dalam kol 11.15 tu aku cadang nak balik dorm la...ingatkan diorang dah tido sume...Tp aku rasa x selamat jer balik dorm...aku pun lalu la g kat dorm laen, bila lalu jer, ada sorang ni kasi tau yg Man dah balik... Aku tggu pe lagi, aku pun lari la... Gile tggu, Haha..aku lari g kat kantin... dalam wape minit, aku kena serbu ngan dorm D1.. Mereka tangkap dan Buishhh!! Aku kena pukul ngan bantal.Perang Bantal..Uwaaa...sakit gak la... Huh, malam tu berakhir d stu... Allah nak selamatkan aku...hehe..Balik2 dorm, sume dah tdo...Alhamdulillah..


Esok pagi lak, ari yg malang buat aku!! Spatutnya ari yg bahagia buat aku...Huh, masuk2 jer dalam kelas, dekat whiteboard, ada tulis "Selamat Hari Lahir Hazman"...Ape lagi, aku tambah sonok la...org wish kat aku, tambahan lagi yg wish tu perempuan..haha.. Tp yg malangnya,Mereka tulis ngan Pen marker PERMANENT!!!.. HUh, ape lagi, aku pun ngamuk la... Mereka kenakan aku...Uwaaa...sakit nguh

P/s: AJK surau ppuan, siap korang sume...HUH!!

Ok, sambungannya.. Td sebelah pagi, skrg waktu petang lak.. Ni lagi la malang.. Waktu petang lepas prep petang.. aku dok kat dorm.. Then, kawan aku ni Zharif.. Yer amik stu benda yg amat berharga dari aku... Aku ape lagi, aku pun follow la die.. sampai kat satu tempat, die berhenti..dok senyum2..aku pun hairan la... Aku mula x sedap ati dah.. Bila pusing belakang, Fuhhh.. aku bermandikan Tepung....Uwaaaa, rasa cam nak tumbuk ajer muka diorang tu... tp redo ajer la... dah naseb badan...haha, aku baru jer sudah mandi wakt tu, tiba2, kena mandi sekali lagi...Argghh...sakitnya!! Aku apa lagi, aku tension gile2, waktu tgh mandi tu... Bila diorang masuk bilik air, aku curah air kat mereka...haha.. Sonok gile, biar diorang rasa!!Wakakaka...

Sambungan ag, lepas sudah mandi, aku pun masuk dalam dorm nak tukar baju.. Aku hairan nape diorang x masuk, tp dok tercegat kat pintu dorm tu.."Aik pelik ni"...aku x syak langsung apa diorang wat... Bila aku kuar jer, tanpa aku sedar, bila aku pakai selipar.."Buekk".. Tapak kaki aku penuh ngan ubat gigi...argghh.. Ni mmg kejam...Huh, tension gile...aku marah gile waktu tu, tp aku senyum jer...Mereka nak balas dendam, sbb time bezday mereka, aku la jadi perancang utama kenakan diorang sume...wakaka..mmg naseb badan laaa...


Kesimpulannya, mmg sonok gile smbut bezday kat asrama ni!! Ada kawan2, maen melawak2... Fuhh..sonok siot~!!.. Arap2, taun depan aku leh sambut ag ngan diorang di Hostel..Hoho.. Sekian sahaja cite pasal sambut bezday kat Hostel...Kepada sume, carilah pengalaman dok asrama.. Best!!.. G ah.. Key..Assalamualaikum

1 Komen!!:

Farenfar said...

XD Man oh man~
Setiap kali alia baca,
bertambah lawak la dengar~
Lol!~ ^w^ tapi tak pe la kan,
dulu mereka yang kena,
sekarang man pulak~ :)

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG