Friday, September 11, 2009

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum..Dkt entry ni nak cita tntg Malam Kebudayaan Islam bagi kolah aku!! Dah lama dah malam ni, cuma aku jer yg malas nak posting sbb xde gambo!! Skrg aku dah ada, leh la aku kongsi ngan korang sume!!

Huhu, ok Malam ni akan diadakan setiap tahun di asrama kolah aku!! Bagi memperingati tentang Islam!! Banyak aktiviti berkaitan Islam dianjurkan contohnya, Pertandingan Tilawah Islam, Azan bagi lelaki, Tulisan Khat, dan Nasyid!! Tapi kemuncaknya waktu malas last tu lah.. Aku AJK Surau kena present satu persembahan yg ditetapkan oleh AJK Senior!! Pergghh, mmg kena teruk gile!! Kami kena wat persembahan.. Mereka nak balas dndam, sbb diorang pun kena camtu gak!! Xper, sesapa junior aku taun depan, siap la korang...haha!! Xde ah gurau jer... Key smbungan... Aku n AJK form4 yg len kena wat Persembahan tntg tajuk yg form5 bagi iaitu tntg Peperangan Tentera Islam dan Tentera Yahudi!! Perggh, tajuk yg agak mencabar sbb banyak aksi2 yg merbahaya gak!! haha, kami belatih selama 3 bulan lebih kurang utk satu malam jer!! Benar2 tension gile!! Sume tension, yg tambah tensionnya, ketuanya laa.. sbb anak buah die x turun latihan!! Geram gile!! Tp xper, sume dah berakhir...haha..Jom tgk skit gambo2 malam tu..


Hoho!! Sape ni ek?..haha ni la aku!! Ok ni waktu petang tu, nak siap g surau, nak solat maghrib dulu!! Majlis tu malam, pelajar besa kena pakai baju batik, AJK kena pakai baju Melayu, tujuan utk bezakan skit..huhu.. Isk, dalam dorm pun jadi keje gak..haha

Ok.. Ni dalam DM(Dewan Makan).. Tengok macam2 makan malam tu, ada nasi + Sup ayam, ada aiskrim dan yg paling special sekali, sume dapat 1 kotak Radix FC yg ada 2 ketul ayam..Pergh, sedap gile..Dan yg special sekali, aku dapat 2 kotak, sbb AJK...haha..Bezzz.. Syukron Ustaz..

Ok ni dekat belakang Pentas!! Dok wat meeting kali terakhir..haha.. Tension gile waktu ni!! Ada yg wat hal...huh...sabo2!!.. Dan meeting ngan senior, diorang ucap good luck, yer suh wat the best!! Xmo2 tension, be enjoy jer...hehe.. Nsem x aku dgn muka camtu? Smile always..haha

Ya!! Dekat sinilah kemuncaknya!! Present atas pentas!! Dekat bawah tu penuh dgn org... Naseb baek mereka ttp lampu, xlah takut sgt!! Mmg kami wat the best malam tu.. Waktu latihan, ustaz kata kat kami, yer kata x sonok langsung, tp bila malam tu, ustaz siap puji2 kami.. Sonok beb!! tgk la, betapa semangatnya kami...haha..Sorie yer gambo x jelas laa..Besalah, gelap waktu snap.


Yezzaa!! Ini gambo terakhir!! Inilah, Ayahnda tercinta kami!! Pengetua, dan PK Koko.. Hehe, garang beb mereka!! Huhu..

Ok..Malam tu berakhir dgn kepenatan!! Kami sume rasa puas sgt, dan ustaz puji kami!! Sume pelajar, bila jmpe kami, diorang ucap tahniah..Pergh, sonok beb!! Taun depan, Junior aku, siap la..Aku lanyak korang...kakakaka

Key..Sekian utk entry ini..Assalamualaikum

1 Komen!!:

Farenfar said...

Assalamu'alaikum man~
...Wah! Siap ada warning awal2 tu~ Fullamak~ :)

Eh man, serius la, waktu korang buat persembahan tu, memang thumbs up betul!~ Tahniah2 untuk awak n ajk surau lelaki yg lain2~ :D Ustaz pun senyum je sebelum balik tu time sume ajk berkumpul~ Berbaloi usaha awak n geng ajk aspura sume kan~ :)

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG