Monday, December 22, 2008


'Ibadah Korban' wajib dilakukan oleh orang islam bile tiba masanye iaitu Hari Raya Haji dan Hari Tasyriq!! Baru2 ni keluarga man ade wat ibadah korban. Memang ni lah first time areman tengok libadah korban dilakukan betul2 depan mata man. Memang mengerikan. Korang pernah dengarkan kisah nabi Ibrahim a.s dan anaknye nabi Ismail a.s. Allah memerintahkan nabi ibrahim menyembelih anaknye sendiri!! Klau bagi seorang bapa,memang x sanggup untuk malakukan perkara itu tetapi nabi ibrahim reda dan laksanakan perintah Allah S.W.T dan Allah telah menukarkan anak nabi ibrahim tu dgn beberapa korban yg laen. Jadi klaulah kite ditempat nabi ibrahim, adekah kite sanggup menyerahkan anak kite yang selama ni kite menjaga sehingga besar panjang??..mesti x sanggup kan..itulah kesabaran yang diberikan kepada nabi Ibrahim dari Allah S.WT. Korang pernah tgk korban x?? Klau korang nak tahu,darah yang pertama keluar dari tubuh haiwan tu dapat menghapuskan dosa kite dengan Allah S.W.T. Jadi inilah pengalaman yang x dapat dilupakan dalam hidup areman!! Areman x kan lepaskan lagi peluang ni pada tahun akan datang. Korang sume pun rebutlah peluang ni ye...Sekian saje dari areman..



2 Komen!!:

TRANSPORTER said...

HI THERE,

YOU GOT A COOL BLOG! I'M SELLING HEAPS OF COOL STUFF FOR BABIES, KIDS, LADIES AND GUYS AT A SWEET PRICE AND YOU COULD SAVE YOUR POCKET AND MAKE MONEY NSTEAD PLEASE GIVE OURSELF A PEEP, AND I BET YOUR EYES MIGHT POP OUT!

PLS CHECK OUT www.transporter-trendspotting.blogspot.com

DO UPDATE WITH US EVERY 2 WEEKS FOR NEW ARRIVAL CLOTHING.

THANKS FOR VIEWING!

aman said...

blog yang bagus dan santai. Teruskan

http://mindaijan.blogspot.com

Followers

  • hit counters
  • Favourite Link

    MY BANNER

    *Copy n Paste*
    AREMANLIFE BLOG